PROSECCO
TÉMATICKÉ
BALÍČKY
PŘÍSLUŠENSTVÍ
K PROSECCU
DÁRKOVÉ
POUKAZY
PROSEKÁRNA
U VÁS DOMA
DOLCE
VITA
PROSEKÁRNA
LIFESTYLE
BUBLINKY TÝDNE
PROSEKÁRNA NUOVO 2020
2013
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
ŠUMIVÁ VÍNA
NOVINKY
VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK
Bellenda - Metodo Rurale, Víno zrající Sur Lie
362
Metodo Rurale, Víno zrající Sur Lie
Víno Frizzante Extra brut

Toto víno je fermentováno na slupkách v dřevěných sudech po dobu 10 dnů a to bez přidání kultivovaných kvasinek a síry. Druhotné kvašení probíhá přímo v láhvi a nedochází k odstřelení kalů, stejně tak se nedodává dosage a víno je nefiltrované. 

 

100% Glera

Vzhled: Světle žlutá až zelenkavá barva, zakalení díky ponechaným kalům v láhvi

Vůně: Chlebová kůrka a svěží citrusové tóny

Chuť: Jemná, šťavnatá a velmi svěží chuť

NENÍ SKLADEM
VINAŘSTVÍ Bellenda

Vinařství Bellenda bylo založeno v roce 1986, ale rodina Cosmo se výrobě a pěstování vína věnuje již po celá desetiletí. Pan Sergio Cosmo předal vášeň k vinařství svým synům, kteří tuto krásnou roli dědice přijali velmi ochotně. Vinařství i vinice leží v malé vesničce Carpesica, na severo-východní straně oblasti DOCG. Průměrná nadmořská výška je zde 200 m.n.m. Rodina Cosmo má v těchto místech i krásný penzion, který můžete kdykoli využít při svých cestách za proseccem.

Podnebí je zde mírné a zimy nejsou příliš chladné. Podloží je složeno z vápence a jílu. Vinice jsou s láskou opečovávané, sklizeň probíhá ve druhé polovině září a výnosnost je 85 hl/ha. Po velmi šetrném lisování dochází k řízené fermentaci při teplotách 18–20 °C. Prosecco vyrábějí italskou metodou charmat nebo také metodou champenois – druhotným kvašením v láhvi a bez přidání dosage.


Zavřít detail
DALŠÍ VÍNA STEJNÉHO STYLU DALŠÍ VÍNA STEJNÉHO VINAŘSTVÍ
TÉMATICKÉ BALÍČKYPŘÍSLUŠENSTVÍ
  K PROSECCU
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
      ŠUMIVÁ VÍNA
NOVINKY
obchodní podmínky
ochrana soukromí a nakládání s osobními údaji

Položka byla přidána do košíku




Provozovatel: Prosekárna CZ, s.r.o., IČO 04426827