90% Glera, 4% Verdiso, 3% Perera, 3% Bianchetta
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Zbytkový cukr: 14,5 g/l
Vzhled: Světle slámově žlutá barva
Vůně: Sladkou vůni bílých květin a žlutého ovoce doplňují tóny citrusů, bazalky, kandovaného ovoce, sedmikrásek a šalvěje
Chuť: Jemná a vyvážená chuť
Sympatické malé rodinné vinařství z Farra di Soligo produkuje skutečně charakterní vína. Ačkoli se rodina Marchiori na svých vínech nepyšní žádnou samolepkou s označením bio, eko přátelskou produkci rozhodně vyznávají. Při pěstování i výrobě vína využívají starodávné praktiky a řídí se třeba i fázemi měsíce. Používají ekologicky šetrné zemědělské techniky a ve všech fázích výroby se snaží o co největší souznění s přírodou.
„Seznámení s vinařem Marchiorim, bylo více než sympatické, veselé a obohacující. Tento svérázný vinař a enolog, zapálený do své práce, je osobu na svém místě. Po otci zdědil nádherné vinice v kopečkovité krajině nad vesnicí Fara di Soligo. Naše první návštěva těchto vinic byla trochu extrémní, ve velkém mrazu nás tam tento vinař odvezl svým prorezivělým Oplem a jak se ukázalo, vinice miluje víc než svůj život! S velkým zapálením nám ukazoval každou větvičku, prohrabával se zemí, přičichával k půdě a vyprávěl a vyprávěl… Autentické a nezapomenutelné bylo i prostředí Cantiny – vinařství, ve kterém jeho neobyčejně lahodná Prosecca vznikají! Za nás, jež pár italských výrobců Prosecca již poznali, viděli povícero vinic a vypili více než dost bublinek z této oblasti, řadíme Prosecco Marchiori k těm nejpodařenějším!“
Zuzana a Michal, spolumajitelé Prosekárny